Over mij

Ik ben Desiree. Ik ben geboren in 1988. En ik coach kinderen, jongeren en jongvolwassenen die te maken hebben met verliessituaties in de breedste zin van het woord. Ik werk systemisch, dat wil zeggen dat ik niet alleen naar jou als coachee kijk, maar ook naar alles om je heen; het gezin, vrienden e.d. Door hierna te kijken, dit inzichtelijk te maken kunnen patronen doorbroken worden. Daardoor leer je anders om te gaan met je emoties, problemen en andere eventuele vraagstukken.

Naast mijn werk als rouwcoach ben ik ook part-time werkzaam als gastouder bij gezinnen met een speciale behoefte.
Ik vind het heerlijk om lekker veel buiten te wandelen, te reizen, lezen, fotograferen en creatief bezig te zijn. Ook bijscholen vind ik leuk en belangrijk. Daarom volg ik nu ook een HBO opleiding tot SPH-jeugdzorgwerker, naast andere aanvullende trainingen en cursussen.

Sinds augustus 2019 is Rouwbandjes ontstaan. Ik begon met het bedenken van een manier om rouw op een subtiele manier zichtbaar te maken. Vanuit hier ontstond het idee om een armbandje te maken. Met een unieke bedel en zwart koord. Zwart omdat dat refereert naar rouw. Vroeger kleedde de mensen in rouw zich in het zwart en had je nog vele andere gebruiken. Helaas is dat nu niet meer, maar ik merkte wel dat de behoefte er is om rouw zichtbaar te maken. Als drager van een rouwbandje kun je meer steun en begrip kunt ontvangen van je omgeving. Dit helpt je bij het rouwproces. De rouwbandjes zijn er voor iedereen!  Via de webshop kun je een rouwbandje bestellen.

Dé reden dat ik voor rouwcoaching heb gekozen ligt in mijn vroegere jaren.
Als jong meisje kwam ik in aanraking met een groot verlies; het overlijden van mijn moeder. In combinatie met mijn hooggevoeligheid zorgde dit ervoor dat mijn rouwproces erg lastig was. Zeker in die tijd was er nog geen aandacht voor hooggevoelig zijn. Waardoor ik me vaak niet begrepen voelde. Gelukkig heb ik op latere leeftijd hier wel de juiste hulp voor gevonden en kan ik zeggen dat ik vrede heb met hoe de situatie nu is, en heb ik het verdriet verweven in mijn leven. Ik kwam door mijn groeiproces achter mijn zielsmissie. Ik wil er zijn voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen die een verliessituatie doormaken, en zich hierin verloren voelen. Door mijn persoonlijke ervaring begrijp ik wat je doormaakt. Ik weet welke hobbels er zijn, hoe rauw het is. Door mijn oprechte inlevingsvermogen, en de opleidingen en trainingen die ik heb gevolgd, kan ik jou op een gepaste manier helpen met jouw proces.