(Bonus)ouders

Het liefst willen wij kinderen beschermen tegen nare ervaringen. Helaas blijkt dat in de praktijk haast onmogelijk. Ook kinderen krijgen te maken met verlieservaringen. Zo krijgen jaarlijks meer dan 30.000 kinderen te maken met ouders die gaan scheiden. Bovendien verliezen jaarlijks 7000 kinderen hun vader, moeder, broer of zus door de dood. Naast deze voorbeelden zijn er nog tal van verliessituaties waar kinderen mee te maken krijgen.

Een verliessituatie heeft vaak een levenslange impact op het kind. Het is daarom van belang dat ouders leren om kinderen en jongeren op de juiste manier te begeleiden zodat zij deze verliezen kunnen integreren in hun leven.

Het is daarom dat ik een preventieve training heb ontwikkeld voor (bonus)ouders. Een training die tegemoetkomt aan jullie behoeften en jullie voorbereid om jullie kind te begeleiden in een verliessituatie. Deze training bestaat naast theorie vooral uit praktische opdrachten. Na afloop krijg je een reader mee naar huis waar alle informatie in staat zodat je het op een rustig moment nog eens kunt nalezen.

Mochten jullie liever de training in alle privacy bij jullie thuis willen, dan is dit ook mogelijk. Ik kom graag bij jullie langs om jullie te informeren over de beste aanpak omtrent scheiding of een naderend overlijden voor jullie kind(eren). In ongeveer 1,5 uur geef ik jullie antwoord op al jullie vragen en geef ik jullie praktische tips en handvatten om jullie kind(eren) door de verliessituatie te begeleiden.

Wil je hierover meer informatie of wil je je opgeven voor een training? Neem dan contact op of geef je op via het formulier bij onderstaand kopje.

Omdat ik zoveel mogelijk ouders wil helpen om in gesprek te gaan met hun kind over verdriet, over verlies en over rouw, heb ik een e-book geschreven. In dit e-book deel ik kennis over de rouwverwerking en ontwikkeling bij kinderen. Daarnaast staan er 5 creatieve rouwopdrachten in die je gewoon thuis of in je veilige omgeving kunt uitvoeren. Dit e-book is gratis te downloaden via de button E-BOOK.